Kunst kijken en doen.  Interactieve stadstours en workshops in Rotterdam. Lekker meedoen, geen kunst aan!

Theater en Dans interactieve groepsuitjes

Staluse Pera La Grande Dame
Wie kent niet het danseresje van Degas, de wereldberoemde kunstschilder uit Parijs? Natuurlijk is het niet de bedoeling zijn kunst te evenaren, maar wat let u om een poging te doen? Bij deze workshop gaat het om het tekenen van dans modellen; terwijl het verhaal verteld wordt over Staluse Pera de grande dame van het ballet in Rotterdam.
Hip Hop
Wat zijn dat grooves, flow en isolaties? Bij deze Hiphop Choreo komt u dat allemaal te weten. De focus van deze workshop ligt op het uitvoeren van ‘dansmoves’ op originele choreografie.
Hiphop is een van de meest beoefende dansvormen in Nederland.
Mouvement studio
Deze workshop is voor iedereen, die van dansen houdt, ongeacht ervaring. Aan de hand van een aantal fysieke opdrachten neemt een bekende choreograaf u mee in een zoektocht naar de vormen van uw eigen beweging.
Theater
Acteren is een vak met regels en technieken. Deze inspirerende, workshop is voor iedereen die wat meer wil leren over de achtergrond van het toneel vak.
Er wordt op een vrolijke manier gewerkt aan tekstbehandeling, stem- en speltechnieken.
Uit je comfortzone workshop
Je hoeft geen Huub Stapel of Georgina Verbaan te zijn om mee te doen aan deze toegankelijke workshop. Een beetje lef is genoeg. Door middel van spel oefeningen en improvisaties maken de deelnemers op enthousiasmerende manier kennis met het toneelspelen.
Tale of the City
Interactieve theater stadstour door het centrum van Rotterdam.

Muziek en kunst interactieve groepsuitjes

Groetjes uit Rotterdam..
Een uniek tekenavontuur in Rotterdam!
De ansichtkaart tour ‘Groetjes uit Rotterdam’, neemt u mee door de straten van Rotterdam. De gids laat de stad zien, de historische bezienswaardigheden en moderne architectuur. Bij aanvang krijgt u een tekenset bestaande uit goede potloden, houtskool, gum, goed papier en tekenbordje. De stadsgids is een professionele kunstenaar. Tijdens de stadswandeling dwars door Rotterdam maakt u een aantal schetsen van de stad en/of haar bewoners op ansichtkaart formaat. De stadsgids geeft tekentips en suggesties. U krijgt van de gids een postzegel en een enveloppe, zodat u de mooiste ansichtkaart meteen op de bus kan doen.
Kunstgalerie en atelier tour
Tijdens deze tour gaan we langs kunstgaleries of/en op atelierbezoek bij kunstenaars. U kiest een kunstenaar die werkt in de discipline waarin u geïnteresseerd bent.
Stad Stilleven
Tijdens een stadswandeling door Rotterdam, met een gids, verzamelt u de meest uiteenlopende beelden. Indrukken van gebouwen tot gevonden voorwerpen.Foto’s, schetsen of wat er maar in u opkomt. Bij literair café Huis der Zotheid gaat met dit materiaal aan slag. Kunstenares Wilma Kun geeft suggesties en adviezen. Het resultaat wordt een zeer persoonlijk ‘stad stilleven’.
Art & Craft
Een gezellige workshop voor iedereen die het leuk vindt om een creatief en nuttig bezig te zijn. Transformeer uw gebruikte tas in een nieuwe kleurvolle. Een andere mogelijkheid is het maken van originele tafelkleden en placemats. Een eigen sieraad te ontwerpen kan ook. Eerst maakt u een paar schetsen om inspiratie op te doen. een mooie ring, armband of hanger, alles kan. Het resultaat is een persoonlijk sieraad.
Literaire tour
Langs de Maas, sta ik vaak in gedachten. Langs de Maas droom ik menige droom…….
De wereldhaven Rotterdam is de door de eeuwen heen ook de thuishaven geweest van veel schrijvers en dichters. Deze tour voert ons langs plaatsen die door dichters zijn bezongen en door schrijvers beschreven.
Dit is een interactieve tour.
Dus: wie durft iets voor te dragen? De gids heeft de tekst.
Achter de muziek aan
Hoezo Rotterdam alleen maar werken? Tijdens deze stadswandeling gaan we onder enthousiaste begeleiding van onze zingende stadsgids de paden op de lanen in. tadsgids de paden op de lanen in.
Luister, de stad.
Stadswandeling met muzikale optredens op diverse spraakmakende locaties.