Rotterdam, met vlag en wimpel

Voor geïnteresseerden in specifieke onderwerpen bieden wij diverse culturele tours en groepsuitjes in en vanuit Rotterdam. We bieden o.a een programma met als thema scheepvaart. In de stad verzorgen we tours, waarbij u alles te weten komt over de geschiedenis van Rotterdam als havenstad en dat is heel wat! U krijgt daarom een ervaren gids mee die van wanten weet.
We bezoeken Heijplaat met de Rotterdamse Droogdok Maatschappij en Courzand, de Rotterdamse stadshavens en het historische Delfshaven.
Vanuit Rotterdam rijden of varen we o.a naar Maassluis (redding en sleepvaart),Sliedrecht (Nationaal baggermuseum), Hellevoetsluis (de vesting met het historisch droogdok), de Maasvlakte (terminals).

Een heel ander en nieuw programma heeft als thema horticultuur.In de stad verzorgen we tours naar verborgen stadstuinen, Schoonoord een bijzondere historische tuin, bekend om de collectie bomen,het Arboretum, een Japanse tuin, een stadskruidentuin en sinds kort de Dakakker, de grootste dakboerderij van Europa.
Vanuit Rotterdam organiseren wij excursies naar o.a Nieuwerkerk a/d IJssel waar we tekst en uitleg kunnen krijgen over het kweken van Bonsai , de gebruikte technieken en artistieke inzichten daarbij. In het Westland bestaat o.a de mogelijkheid om een orchideeënkwekerij te bezoeken.’