Rotterdam tours in stad, haven en omstreken!

Erasmusbrug Rotterdam

U vraagt, wij draaien! | Tour op maat

De tour voor eigenzinnige mensen die weten wat ze willen en vrij willen zijn in het invullen van hun tour. Tot op de dag zelf, kunt u hierover beslissen. Door onze jarenlange ervaring en ons omvangrijk netwerk kunnen we flexibel inspelen op uw specifieke wensen. Of het nu gaat over een uitgebreide stadswandeling in Rotterdam, een fiets of boottocht naar de molens van Kinderdijk met een busje touren door de stad of een samengesteld dagje Rotterdam, wij regelen dat graag. De gids is uw vraagbaak!
Bent u met een klein gezelschap of met een grote groep (>100)? Bij ons kunt u terecht. Bent u met minder dan 7 personen, dan kunt alleen de gids boeken.
Op de dag waarop de tour plaatsvindt, kunt u bij de gids aangeven wat u precies wilt zien van de stad. Tussenstops voor koffie, lunch, museumbezoek en dergelijke kunt u van tevoren aangeven of ter plekke regelen met de gids. Er kan gebruik worden gemaakt van tram, metro, watertaxi, auto of fiets.
De tijdsduur van een tour op maat, is gemiddeld 3 uur. Al onze tours worden begeleid door professionele Nederlands of Engels sprekende gidsen. Op verzoek regelen we anderstalige gidsen. (Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Noors, Deens, etc).
Met een groter gezelschap (> 6 personen) is het reserveren van fietsen, tickets, lunch etc. aan te raden en vaak vereist. Let op: voor de verwerking van reserveringen werken wij met een garantie betalingsregeling. Meer informatie over reserveringen en betalingen vindt u via de link: Reserveringen.
Dus wilt u Rotterdam zien en zelf beslissen hoe, wat en waar ?
Stuur ons dan een bericht via het contactformulier. Ter oriëntatie vindt u een overzicht van standaard tours in Rotterdam via de knop ‘overzicht tours’

Stadswandeling | Fietstour

Stadswandelingen.
De gemiddelde tijdsduur van een stadswandeling is 2 uur. Met een stadswandeling in de binnenstad is een bezoek aan het Witte Huis, Europa’s eerste wolkenkrabber een aanrader. Vanuit het centrum kunt u met een wandeling van zo’n drie uur, het Museumkwartier, Scheepvaartkwartier en de Kop van Zuid bezoeken. In overleg met de gids, kunt u met de tram, metro en watertaxi ook de wat verder van het centrum gelegen buurten bezoeken zoals historisch Delfshaven en Katendrecht. Een overzicht van stadswandelingen in veelbezochte buurten vind u via de link: stadswandelingen. Wij verzorgen ook stadswandelingen met diverse thema’s zoals; de architectuur van de stad, de Tweede wereldoorlog, Joods leven voor, tijdens en na de oorlog, de geschiedenis van Rotterdam als havenstad, mode tour etc. Bekijk de thema wandelingen.
Fietstours.
Een fietstour ‘op maat’ is een fietstour waarvan u zelf de inhoud kunt bepalen. Met de fiets kun je in twee a drie uur een rondje Rotterdam doen. Een rondje Rotterdam gaat door het stadscentrum, over de Willemsbrug of Erasmusbrug, langs de stadshavens en door de Maastunnel terug. Dit is met de fiets een bijzondere belevenis. Bekijk hier fietstour ‘Rondje Rotterdam’. Andere mogelijkheden zijn een Rondje Oud Overschie of een Rondje Tuindorp Vreewijk. Deze wijken zijn met de fiets gemakkelijk bereikbaar. Veel gekozen buurten zijn centrum, Kop van Zuid en Delfshaven. Wilt u een andere buurt zien, of een fietstocht maken langs de stadshavens? Dat kan natuurlijk ook. Wij kunnen zorgen voor de huur van diverse fietsen. zoals tour-fietsen, e-bikes of tandems. Fietsen kunnen worden afgeleverd en opgehaald op de door u aangegeven locatie. Natuurlijk is het ook mogelijk om de tocht met uw eigen fiets te doen. Onderweg stoppen wij af en toe zodat de gids kan vertellen over de bezienswaardigheden en de interessante locaties waar we langskomen. Bepaal zelf een start- en eindlocatie, de tijdsduur en wat u wilt zien. Dus, stap op de fiets en zie meer van Rotterdam!

Rotterdam kubushuizen
Rondvaart Rotterdam

Rondvaart | Bustour

Met de boot
Voor kleine gezelschappen is een korte privé rondvaart met de watertaxi of met de voormalige tender van de SS Rotterdam aan te bevelen.
Onze deskundige havengids kan u alles vertellen over wat er te zien is in de stads- en industriële havens van Rotterdam. Aan boord van de tenders is het mogelijk om te borrelen. (op aanvraag)
Voor grote gezelschappen (> 25 personen) hebben we een interessante bustour. Een mooie afsluiting van dit dagje Rotterdam is een rondvaart. Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden.

Met de minibus of touringcar
Dit is natuurlijk een zeer comfortabele manier om de stad te zien. De gids vertelt onderweg over de stad en haar geschiedenis. Met een bustour van twee uur kunt u twee korte uitstapjes maken. Wij raden aan om uit te stappen in Historisch Delfshaven en in het Centrum bij de Markthal en Kubushuizen. Zo ervaart u historisch en hypermodern Rotterdam.

Heeft u speciale wensen of een programma dat moet worden samengesteld?
Bent u met een grote groep of heeft u zelf busvervoer en wilt u alleen de gids boeken?
Dat kan.
Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u ons mailen of een bericht sturen via het contactformulier.

U vraagt, wij draaien!

LEKKER WEG IN EIGEN LAND!
Bekijk voorbeelden van onze tourprogramma’s hier:

Molens, tulpen, klompen en kaas. Op 1 dag; trekpleisters van Nederland!
Rotterdam Witte Huis

De teamspirit naar een hoger niveau! Rotterdam met vlag en winpel.
Groepsuitje Maritiem museum stoomschepen in Leuvehaven Rotterdam

Een oer Rotterdams lied: En altijd komen er schepen aan Katendrecht voorbij……