Top 5 Thema Tours

Hieronder treft u een selectie van 5 thema stadswandelingen. Naast de genoemde wandelingen, bieden wij stadswandelingen en rondleidingen waarbij uiteenlopende onderwerpen centraal staan. Een stadswandeling langs de Brandgrens (markeert het door het bombardement van 1940 verwoeste Rotterdam), een wandeling met thema stadsnatuur, of een culinair ‘hopping dinner’, valt onder de mogelijkheden. De exacte prijs is afhankelijk van het gekozen thema en groepsgrootte.

Groepsuitje met de familie in rotterdam

1. Achter de muziek aan!

Hoe bedoel je Rotterdam alleen maar werken?
Tijdens deze stadswandeling gaan we onder enthousiaste begeleiding van onze zingende stadsgids de paden op de lanen in.
Bij deze stadswandeling gaat het over de gevoelige snaar van de Rotterdammer. Heimwee en nostalgie.
De trots op zijn stad, maar ook af en toe de misère van het stadsleven. U leert Rotterdam kennen aan de hand van liedjes van Rotterdamse volkszangers.
Onze stadsgids, die zichzelf begeleidt op gitaar, zingt hun liedjes op de plaatsen waar het lied over gaat. Onderweg vertelt de gids het een en ander over de geschiedenis van de havenstad en haar bewoners.
Dus Sing Along met onze zingende stadsgids!
Tot slot een drankje en een snack bij een Rotterdams Proeflokaal zonder toeters en bellen.

Mode stadswandeling in Rotterdam

2. Mode tour

Een tour langs onbekende maar interessante modewinkels in het centrum van Rotterdam.
De bekende winkels; de grote modeketens,  vind je overal.
De door ons geselecteerde winkels daarentegen maken winkelen in Rotterdam extra leuk.
Winkels waarvan bijvoorbeeld de eigenaar tevens de modeontwerper is, winkels met een vintage collectie of winkels met betaalbare hippe kleding en met een authentieke kledinglijn. Er wordt toelichting gegeven door de ‘modegids’, modeontwerpers en enthousiast winkelpersoneel.

langs multatuli tijdens literaire tour in rotterdam

3. Poetry tour. Literaire stadswandeling in Rotterdam.

Rotterdam staat bekend als werkstad, een stad van handen uit mouwen en voor de rest geen gezeur.Vaak wordt vergeten dat de stad een groot aantal bekende dichters en schrijvers heeft voortgebracht. Dit is een interactieve route langs de plaatsen, die belangrijk zijn, of waren voor de diverse dichters en schrijvers in Rotterdam.Tijdens deze wandeling vertelt de gids over hun leven en werk en de plaats die zij innemen in de literaire geschiedenis van Rotterdam. Schopten zij tegen de schenen van de brave burgers, waren het wereldverbeteraars of mijmerden zij aan hun schrijftafel over een ideale samenleving? Wie durft iets voor te dragen? Hier hebben we het niet alleen over deze tijd maar ook over dichters en schrijvers uit lang vervlogen tijden. De gids heeft de tekst.Zo gewenst er een arrangement samengesteld worden. We kunnen bijvoorbeeld eindigen met koffie en gebak in restaurant café Dinner@Donner bij boekhandel Donner aan de Coolsingel of we drinken samen met de schrijver Rien VroegindeWeij een borrel in een Rotterdams Proeflokaal.

Architectuur kubushuizen rotterdam

4. Architectuur wandeling

Dit is een stadswandeling langs de architectonische bezienswaardigheden van Rotterdam. U ziet het samengaan van historische en ultramoderne architectuur. De gids vertelt over de gebouwen van de beroemde architecten zoals die van: Piet Blom van de beroemde Kubushuizen, Winy Maas, ontwerper van de Markthal, Francine Houben van architectenbureau Mecanoo en Rem Koolhaas, bekend van het Timmerhuis, de Kunsthal en de ‘Rotterdam’. Wilt u tijdens de stadswandeling de architectuur zien van een specifieke buurt dan kunnen we dat in overleg regelen.
Deze architectuur wandeling kan worden uitgebreid met een bezoek aan het Nieuwe Instituut, het museum voor architectuur, design en digitale cultuur, bezoek aan Huis Sonneveld dat als een van de best bewaarde voorbeelden geldt van het bouwen in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid en functionalisme. (bezoek, rondleiding, tegen meerprijs). Met deze privé-stadswandeling kunt u de starttijd en locatie zelf bepalen. (hotel bijvoorbeeld). Laat het ons weten via het contactformulier of bel ons.

gids in haven van rotterdam

5. Kerels van de zee

Kerels van de zee is een stadswandeling door Rotterdam waarbij de gids vertelt over het ontstaan van Rotterdam als havenstad en over de beroemde mensen die hier aandeel in hebben gehad. Over Rotterdamse havenbaronnen en zakenlui actief in de haven maar ook over het leven van havenarbeiders en scheepsbemanningen.
Tijdens de wandeling wordt de geschiedenis van deze havenstad zichtbaar. Vanaf de eerste wolkenkrabber van Europa, het Witte Huis, bekijkt u de stad, de stadshavens en de rivier de Nieuwe Maas. U heeft hier een prachtig uitzicht over de wereldhavenstad Rotterdam. Indien gewenst, stellen wij een arrangement samen bestaand uit een stadswandeling door Rotterdam die eindigt op een echt Rotterdamse haven locatie, waar we tijdens een ‘glaasje’ uit volle borst mee kunnen zingen met echte kerels van de zee.