Top 5 Stadstours Rotterdam

Rotterdam! Ons eigen Rotje Knor. Wij houden van die stad!

Met veel enthousiasme neemt de gids u mee op de stroom van het dagelijks leven,
langs de belangrijkste plaatsen in de stad.
Tijdens onze tours hopen wij een vleugje Rotterdam gevoel bij u over te brengen.
U komt Rotterdam binnen. Wij zorgen ervoor dat Rotterdam ook bij u binnen komt!

  • Tarief stadswandeling

    Prijs: €150 excl. BTW per gids
    Tijdsduur: 2 uur
    Groepsgrootte: 15 personen max.

stadsgids met studenten voor centraal station rotterdam

1. Introductie stadswandeling Rotterdam

De introductie wandeling start bij het gloednieuwe Centraal station van Rotterdam. Via het Schouwburgplein neemt de gids u mee naar de Lijnbaan; de eerste winkelpromenade exclusief voor voetgangers in Europa. U ziet het stadhuis aan de Coolsingel en de Laurenskerk, beide gespaard gebleven tijdens het bombardement van 1940. We gaan langs de ‘Koopgoot’, u bezoekt de opzienbarende Markthal en de bijzondere kubushuizen. We wandelen langs de kade van de oude haven met de scheepshelling voor werf-beurten en restauratie van historische schepen. In de verte ligt de Willemsbrug één van de verbindingen van het centrum met Rotterdam Zuid. De wandeling gaat verder via de Wijnhaven en Leuvehaven met open lucht gedeelte van het Maritiem museum. We steken de dijk over en komen in de levendige Witte de Withstraat met zijn vele cafés, restaurants, galeries, mode en designwinkels. Van hieruit liggen veel bekende musea op loopafstand. We eindigen onze introductiewandeling op de Oude Binnenweg, een klein stukje bewaard gebleven oud Rotterdam. Hier kunt u uitpuffen op het terrasje van een meer dan 100 jaar oud café. Wij raden deze tour aan voor ieder die een kort bezoek brengt aan Rotterdam. Zeker ook voor nieuwkomers die hier studeren of werken

het witte huis van rotterdam bezoeken

2. Berichten uit het Witte huis

In dit geval geen berichten uit de wereldpolitiek, maar de reacties van bezoekers van het Witte Huis, de eerste wolkenkrabber van Europa. Het uitzicht vanaf het dak is adembenemend. Rotterdam ligt aan je voeten. Dit bezoek is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Voor deze korte stadswandeling ontmoet u de gids bij het beeld van Zadkine, naast het Maritiem Museum Rotterdam. Rotterdam was eeuwenlang het scharnierpunt in vervoer van goederen en personen. Tot eind van de 19de eeuw vinden de havenactiviteiten vooral op de noordoever van de Nieuwe Maas plaats, veel namen in de stad herinneren daar nog aan, Oude haven, Wijnhaven. Samen met de gids wandelt u door deze oude stadshavens van Rotterdam naar het Witte Huis. Het Witte Huis is één van de weinige gebouwen die het bombardement van 1940 hebben doorstaan. Het gebouw van 11 verdiepingen hoog, is gebouwd in 1898, naar Amerikaans voorbeeld. In die tijd bestonden er in Europa nog geen gebouwen met zoveel verdiepingen. Vanaf het dakterras heeft u een prachtig uitzicht. Het panorama van de stad geeft een blik op de Laurenskerk, de Markthal, de Kubushuizen en andere highlights. U krijgt een indruk van de structuur van de oude havens, de bedrijvigheid op de Nieuwe Maas en van de moderne architectuur van de Kop van Zuid. De gids vertelt u hier meer over en beantwoordt u vragen. Tot slot brengt de gids u naar het plein voor de Markthal.

wandeling in historisch Delfshaven in Rotterdam

3. Historisch Delfshaven

Historisch Delfshaven staat o.a bekend om de Pelgrimskerk, waar de ‘Pilgrim Fathers’ hun laatste dienst hielden, voordat zij vandaar uit naar Amerika voeren en als geboorteplaats van luitenant admiraal Piet Heyn. Historisch Delfshaven is de voormalige zeehaven van de stad Delft. Haar geschiedenis gaat meer dan 600 jaar terug. Eind 19de eeuw is Delfshaven een buurt van Rotterdam geworden.
Historisch Delfshaven, evenals Delft, zo genoemd naar het delven van de grachten, staat bekend om de vele kunst- en antiek galeries, de bierbrouwerij en bruine cafés. De gids laat tijdens de rondleiding alle bezienswaardigheden zien en vertelt over de geschiedenis van deze bijzondere Rotterdamse buurt.Een borrel bij een typisch Rotterdams café is een populaire uitbreiding van dit groepsuitje.

rondvaart maken met watertaxi in rotterdam

4. Een stadswandeling en rondvaart

Met de privé rondvaart vaart u samen met een deskundige gids niet alleen langs de Erasmusbrug, de Euromast en Kop van Zuid, en ziet u de skyline van Rotterdam.
U vaart via de stadshavens van Rotterdam, langs de oude loodsen van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij en de SS Rotterdam naar het uitgestrekte havengebied van de Waalhaven. De haven van Rotterdam is één van de grootste ter wereld en de belangrijkste van Europa. De deskundige gids vertelt over de geschiedenis en huidige activiteiten.
De gids, die zelf jarenlang in de haven heeft gewerkt, kent alle geheimen van de haven.
Hij kent niet alleen de feitelijkheden, maar weet, uit eigen ervaring, leuke anekdotes te vertellen. Hij wijst op bijzonderheden, die u gemakkelijk zouden kunnen ontgaan en heeft veel te vertellen over passerende schepen. Hierna of hieraan,  vooraf maakt u een stadswandeling. Veel gekozen buurten zijn Katendrecht, historisch Delfshaven en het centrum van Rotterdam. Heeft u speciale wensen of een programma dat moet worden samengesteld? In de offerteaanvraag kunt u dit aangeven.

Busexcursies met gids in Rotterdam

5. Bustours

Met de bus gaat u niet alleen langs de bezienswaardigheden van de stad Rotterdam, maar ook door diverse buurten van de stad. De gids vertelt onderweg over de geschiedenis en ontwikkelingen van onze havenstad. In principe kunt u met de gids overal uitstappen op plaatsen, die u nader wilt bekijken. Wij raden aan om uit te stappen bij de Markthal voor een fotostop. De gids geeft hierbij een toelichting. Ook Delfshaven is zeer de moeite waard voor een korte rondleiding. Het verdient aanbeveling om van tevoren samen met ons de gewenste route te bespreken.
Bent u met een grote groep of heeft u zelf busvervoer en wilt u alleen de gids boeken? Dat kan! Wilt u met een busexcursie een dagje erop uit? Dat kan ook. Met de bus kunnen we uw groep bij het hotel ophalen. (zie excursies) Onze professionele gidsen spreken diverse talen. Heeft u speciale wensen of een programma, dat moet worden samengesteld? Laat het ons weten via het contactformulier of bel ons.