Top 5 Excursies

Wij hebben een breed aanbod aan groepsuitjes in en vanuit Rotterdam. Of het nu gaat om een teamuitje, vrijgezellenuitje of familiefeest, de sfeer staat op nummer 1.
Heeft u speciale wensen of een programma dat moet worden samengesteld? Bent u met een grote groep of heeft u zelf busvervoer en wilt u alleen de gids boeken? Dat kan!. Tours wordt standaard uitgevoerd in Nederlands of Engels. Op verzoek zorgen we voor een Duits, Frans, Spaans of Italiaans etc. sprekende gids.

Zeilen met de familie in Rotterdam

1.Vaartocht Maassluis | Dagtour

Hijs de zeilen!  
De schipper verwelkomt u aan boord van de ‘Helena’, een uit 1875 stammende Rotterdamse stevenaak.De Helena is het oudste en het enige nog zeilende binnenvaartschip van Nederland. Dit type zeilschip is werd speciaal gebouwd voor de Rijnvaart. Al zeilend op de rivier de Nieuwe Maas, langs de oude stadshavens, vertelt de gids over de de geschiedenis van deze eerste Rotterdamse havens. We varen langs Delfshaven, Schiedam en Vlaardingen naar Maassluis. Vanaf Schiedam zien we bedrijven, die zich vooral bezighouden met offshore industrie en de ontwikkeling van high tech innovaties.
​​​​​​​Na ongeveer 2,5 uur arriveren we in Maassluis. Het sleepvaartbedrijf L.Smit& Co en het scheepbergingsbedrijf W.A vn de Tak maakte Maassluis in de 19de eeuw wereldberoemd. Na een lunch aan boord,  maken we een wandeling door het historische Maassluis en bezoeken we het Nationaal Sleepvaart Museum.
Ter afsluiting drinken wij koffie in hotel ‘Maassluis’, voormalig hoofdkantoor van het Loodswezen Nederland, Smit & Co. Hierna varen we terug naar Rotterdam, waar we ongeveer 17:00 uur aankomen.

Excursie naar jeneverstad Schiedam

2. Schiedam | Halve dagtour

Tijdens de rit met de bus door Rotterdam vertelt de gids over de stad en over de manier waarop Delfshaven, de oorspronkelijke zeehaven van Delft, is ingelijfd door Rotterdam. We stoppen in historisch Delfshaven voor een stadswandeling waarbij dieper wordt ingegaan op de geschiedenis van deze stadsbuurt, die een goed beeld geeft van het aanzien van het vooroorlogse Rotterdam. Van hieruit vertrokken de Pilgrims Fathers, Engelse landverhuizers, naar Amerika, op zoek naar een nieuw vaderland. Aan hun hebben de Amerikanen hun jaarlijkse Thanksgiving te danken. We zien o.a. de geboorteplaats van luitenant admiraal Piet Heyn, de molen ‘de Distilleerketel’, en het gebouw van Henkes, de eerste jenever distilleerderij op stoom. Van hieruit vervolgen we onze tour naar Schiedam, de bekende voorstad van Rotterdam, bijgenaamd; Zwart Nazareth. Het waarom vertelt de gids. De zes overgebleven molens van de vele, die dienst deden bij de jeneverindustrie, zijn de hoogste van de wereld. Zij bepalen nog steeds het stadsbeeld. Wie Schiedam zegt, denkt aan jenever. De gids vertelt tijdens de stadswandeling over geschiedenis en ontwikkelingen van deze ‘jeneverstad’.

Excursie naar molens van Kinderdijk

3. Kinderdijk | Halve dagtour

‘Denkend aan Holland
zie ik breede rivieren
traag door oneindig
laagland gaan,….’
H. Marsman.

Voor deze dag tour halen wij u op met de touringcar bij de door u aangegeven locatie in Rotterdam. Na een korte rit over de snelweg vanuit het hectische Rotterdam, komen wij in een gebied, dat qua rust en uitstraling nog steeds doet denken aan dit gedicht uit 1936. Al rijdend laten we de sfeer op ons inwerken en zien we de vele molens, die getuigen van de eeuwenlange strijd tegen het water. De gids vertelt over de ontwikkeling van de techniek van het waterbeheer in dit gebied; vanaf deaanleg van de ringdijk in de 13de eeuw, tot het moderne watermanagement van nu. We bezoeken het Wisboomgemaal, oorspronkelijk een stoomgemaal uit 1868, dat nuin gebruik is als bezoekerscentrum. Hier krijgen we een multi-screen film te zien, een film zoals het woord al zegt op verschillende schermen, waarin wordt uitgelegd hoe het Werelderfgoed hier is ontstaan en waarom Kinderdijk eigenlijk Kinderdijk heet. Tijdens ons bezoek aan de museummolens krijgen we een indruk van hoe het leven was van een molenaar en zijn gezin. We sluiten af met een kop koffie bij een nabijgelegen Grand Café.

excursie naar Zierikzee

4. Zierikzee | Dagtour

Kleine stad, grote geschiedenis…
Zierikzee, eeuwenoude stad aan de Oosterschelde. In het verleden stad van patriciërs en piraten. Nu de grootste jachthaven van Zeeland. Op weg naar Zierikzee bezoeken we het Mosseldorp Bruinisse. Vanuit de verte ziet u al de kenmerkende blauwe vaten van de mosselkwekerijen boven het water uit steken. In Zierikzee maken we een uitgebreide wandeling binnen de stadsmuren. Daarna kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen en eventueel iets gebruiken op 1 van de vele terrasjes. Voordat we de stad binnen rijden stoppen we bij het havenhoofd. Als we geluk hebben zien we de Bruinvissen die zich daar geregeld ophouden. Met behulp van een hydrofoon, ofwel luisterpaal, kunnen we de geluiden horen die zij maken. Hierna maken we stadswandeling door het historisch centrum. De 14de eeuwse grote stadspoorten zijn goed bewaard gebleven. We zien de Sint-Lievensmonstertoren ook wel Dikke Toren genoemd, de Molen de Hoop, het stadhuismuseum, historische vissershaven en een aantal van de moderne jachthavens.Na deze stadswandeling is er voldoende tijd om op eigen gelegenheid te lunchen en om stad en haven nader te verkennen.De terugweg gaat via Burg Haemstede.We rijden over de Deltawerken: de Brouwersdam en de Haringvlietdam, waarna we rond 17:00 terug zijn in Rotterdam.

Tijdsduur ca. 8 uur.
Op aanvraag regelen we een folklore presentatie van Zeeuwse streekdracht.

excursie naar Den Haag binnenhof

5. Delft, Den Haag en Scheveningen | Dagtour

Oranje boven!
Delft, ‘Prinsenstad’ en beroemd om het Delftse Blauw. Een stad van historie maar ook van innovatie en techniek.  Het statige Den Haag, koninklijke stad, met haar ooit zo chique badplaats Scheveningen. Den Haag, politieke hoofdstad van het land en door de Verenigde Naties uitgeroepen tot juridische hoofdstad van de wereld. Naast de vele bezienswaardigheden van de stad bezoeken we natuurlijk het Vredespaleis. Hierna rijden we naar Scheveningen, de  200 jaar oude badplaats, waar we aan de boulevard even kunnen uitwaaien.

In Delft, maakt u een stadswandeling langs o.a. het Prinsenhof, de Oude kerk en de Nieuwe kerk, waar prins Willem van Oranje ligt begraven. Onderweg ziet u het beroemde beschermd stadsgezicht met de grachten, kerken en de vele monumentale panden.  Zo gewenst, brengen wij een bezoek aan de laatste overgebleven Delfts aardewerk fabriek uit de 17de eeuw: de Koninklijke Porceleyne Fles.
We rijden verder naar de hofstad Den Haag, waar we na de lunch een stadswandeling maken van ca. twee uur. De wandeling start op het Binnenhof met het Mauritshuis. We zien het beroemde Hotel des Indes. Dit hotel was tijdens de tweede wereldoorlog, het hoofdkwartier van de Duitse bezetters, terwijl op de bovenverdieping Joodse onderduikers verborgen werden, die overigens allemaal de oorlog overleefden. We wandelen langs het paleis Noordeinde (het werkpaleis van onze koning) en zien de Hofvijver en de Gevangenpoort aan het Buitenhof, waarna we een  bezoek brengen aan het Vredespaleis.
We vervolgen onze tour naar Scheveningen. Onderweg vertelt de gids u over het ontstaan en de geschiedenis van deze internationaal bekende badplaats. U ziet o.a  het Grand Hotel Kurhaus waar veel beroemde artiesten hebben opgetreden. Op de terugweg naar Rotterdam komen we langs het tijdens de tweede wereldoorlog beruchte Oranjehotel en het Bronovo- ziekenhuis, het favoriete ziekenhuis van de koninklijke familie