Langs de Maas, sta ik vaak in gedachten. Langs de Maas droom ik menige droom…….
Deze literaire stadswandeling door de binnenstad van Rotterdam is een must. De wereldhaven van Rotterdam is eeuwenlang ook een thuishaven van vele schrijvers en dichters. De stadswandeling voert ons langs plaatsen die door dichters zijn bezongen en door schrijvers beschreven. We gaan op zoek naar de herinneringen, die ze na lieten. In hun voetsporen lopen we door de straten, langs de singels en over de pleinen van de binnenstad.
Beschrijving:
Rotterdam staat bekend als werkstad, een stad van ‘handen uit de mouwen en voor de rest geen gezeur’. Vaak wordt vergeten, dat de stad een groot aantal bekende dichters en schrijvers heeft voortgebracht. Tijdens deze wandeling vertelt de gids over hun leven en werk en de plaats die zij innemen in de literaire geschiedenis van Rotterdam.
Schopten zij tegen de schenen van de brave burgers, waren het wereldverbeteraars of mijmerden zij aan hun schrijftafel over een ideale samenleving? We wandelen langs de Botersloot, de St Laurenskerk, Erasmus, het stadhuis en het 17de eeuwse Schielandhuis. Dit is een interactieve tour. Dus: wie durft iets voor te dragen? De gids heeft de tekst. Hier hebben we het niet alleen over poëzie uit deze tijd maar ook over het werk van dichters en schrijvers uit lang vervlogen tijden.

Aan bod komen onder andere: Paul Verlaine, Heiman Dullaert, Joost van den Vondel, Pieter Rabus, Bob den Uyl, Chris van Abkoude, Koos Speenhoff, J.H.Leopold, Clara Eggink, J.C Schagen, Jules Deelder, Jan Oudenaarden en Rien Vroegindeweij. Zo gewenst kan er een arrangement samengesteld worden. We kunnen bijvoorbeeld eindigen met koffie en gebak in restaurant café Dinner@Donner bij boekhandel Donner aan de Coolsingel of we drinken samen met de schrijver Rien VroegindeWeij een borrel in een Rotterdams proeflokaal.

Plaatsen die we bezoeken:
Markthal
Oude bibliotheek
Maagd van Holland
Laurenskerk
Delftse Poort
Stadhuis
Schouwburgplein
Westersingel
Oude Binnenweg

Inclusief: Verzameling gedichten op A4
Exclusief: versnaperingen

Startpunt: Hoogstraat, voor de ingang van de centrale bibliotheek
Prijs: €150 excl. BTW per gids
Tijdsduur: ca. 1,5 / 2 uur
Groepsgrootte: 15 personen max.

Opmerkingen:
Tours worden standaard in Nederlands of Engels uitgevoerd.
Geschikt voor rolstoelgebruikers.
Voor een op maat samengesteld programma kunt u ons bellen of mailen.
Uitbreiding met koffiepauze, lunch, een borrel of diner etc. is mogelijk.