Bustour Rotterdam
Met de bus touren in Rotterdam is een ideale manier om de stad te zien. Met de bus gaat u niet alleen langs de bezienswaardigheden van de stad Rotterdam maar ook door diverse buurten van de stad. De gids vertelt onderweg over de geschiedenis en ontwikkelingen van onze havenstad. In principe kunt u met de gids overal uitstappen op plaatsen, die u nader wilt bekijken. Wij raden aan om uit te stappen bij de Markthal voor een korte wandeling of fotostop. De gids geeft hierbij een toelichting. Ook historisch Delfshaven is zeer de moeite waard voor een korte rondleiding. De duur van de stadswandeling is te overleggen met de gids. Delfshaven heeft een zichtbare geschiedenis van meer dan 600 jaar. Hierna kunt u verder met de bus door het oude westen richting centrum. U komt langs het nieuwe spraakmakende Centraal Station en de Lijnbaan. We gaan over de Coolsingel, de Blaak en via de Erasmusbrug steken we de nieuwe Maas over naar de Kop van Zuid, bekend om de hoogbouw van wereldberoemde architecten. Via de Willemsbrug gaan we terug naar het centrum. Het verdient aanbeveling om van tevoren samen met ons de gewenste route te bespreken.

Heeft u zelf vervoer geregeld en wilt u alleen een bus gids? dan bent u bij ons ook aan het juiste adres!

Met de bus naar de havens van Rotterdam.
Met de bus gaat u niet alleen langs de bezienswaardigheden van de stad Rotterdam maar ontdekt u de dichtbij gelegen havens van de stad. De gids vertelt onderweg over de geschiedenis en ontwikkelingen van onze havens. We gaan langs de hoogtepunten van de stad en bezoeken Delfshaven, de voormalige zeehaven van de stad Delft, het Scheepvaartkwartier en de Oude Haven. Hierna steken we de Nieuwe Maas over. Op Zuid, rijden we door het uitgestrekte havengebied met o.a. de Waalhaven, het grootste gegraven havenbassin ter wereld, de loodsen van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij en het dorp Heijplaat. Heijplaat is een dorp dat werd gebouwd om werknemers van de scheepswerf te huisvesten.

Een optie om een bustour langs de havens uit te breiden is koffie met gebak of een borrel bij Courzand op de Heijplaat.Courzand was een feestzaal voor de arbeiders van de scheepswerf op de Heijplaat en werd in 1919 geopend. Courzand is nu een gezellig restaurant.

Deze bustour is verder uit te breiden met een bezoek aan Maasvlakte en Futureland. De bustour gaat in dat geval door naar de industriële havens van Rotterdam. Eemhaven, Botlek, Europoort, Maasvlakte. De haven van Rotterdam is 1 van de grootste ter wereld en de belangrijkste van Europa. Tijdens deze tour komt u te weten waarom Rotterdam als Gateway to Europe’ wordt gezien. U ziet de binnenvaart en de zeekastelen, de terminals, de uitgestrekte industrieën en de dokken , een indringend en sfeervol beeld.

Plaatsen die we bezoeken:
Stadhuis
St Laurenskerk
Kubushuizen
De Markthal
De Oude haven

Leuvehaven
Veerhaven
St Jobshaven
Delfshaven
Koningshaven
Maas, Rijn, Waalhaven

Inclusief:
Nederlands of Engelssprekende gids
Exclusief:
Bus huur

Startpunt: Willemsplein of Centraal station Rotterdam
Prijs: €200 excl. BTW per gids
Tijdsduur: ca. 2 uur
Groepsgrootte: aantal passagiers per bus.

Opmerkingen:
Deze tour wordt standaard uitgevoerd in Nederlands of Engels.
Op verzoek zorgen we voor een Duits, Frans of Spaans Italiaans etc. sprekende gids.
Wilt u een ander start- of eindpunt, dan is dat mogelijk. Bel ons of stuur een ons een bericht.
Voor een op maat samengesteld programma kunt u ons bellen of mailen.