Tijdens deze wandeling met een deskundige gids ziet u het samengaan van de historische- en ultramoderne architectuur, kunst in de buitenruimte en u bezoekt een gerenommeerde Rotterdamse kunstgalerie.

Beschrijving:
De gids vertelt over de gebouwen van beroemde architecten zoals o.a Winy Maas die de Markthal ontwierp, Piet Blom architect van de markante kubushuizen en Rem Koolhaas bekend van het Timmerhuis, de Kunsthal en de ’Rotterdam’
Onderweg geeft de gids toelichting op de kunst in de buitenruimte, waaronder de beelden op de Westersingel die deel uitmaken van de Internationale Beelden Collectie van Rotterdam. De statige Westersingel is onderdeel van de Culturele As van Rotterdam.
De tour start naast de Markthal bij het beeld van Maarten Toonder (‘Tom Poes verzin een list’) en eindigt in het Museumpark.

Het museumpark ligt middenin het Museumkwartier van Rotterdam . Het wordt begrensd door Museum Boymans-van Beuningen, de Kunsthal, het Natuurhistorisch museum en het Nieuwe Instituut (museum voor architectuur, design en digitale cultuur).
Het nieuwe Depot Boijmans Van Beuningen is bijzonder omdat het als eerste ter wereld toegang biedt tot een complete collectie.
Wilt u tijdens deze stadswandeling de architectuur zien van een specifieke buurt of een museum bezoeken dan regelen we dat.

Plaatsen die we bezoeken:
Centrum:
Markthal en Kubushuizen
Laurenskerk
Timmerhuis
Stadhuis
Museumkwartier
Beelden internationale beeldencollectie
Kunstgalerie
Huis Sonneveld

Inclusief: Deskundige gids
Exclusief: Toegangsbewijzen
Startpunt: Markthal, bij het beeld van Maarten Toonder.

Prijs: €150 excl. BTW per gids
Tijdsduur: ca. 1,5 / 2 uur
Groepsgrootte: 15 personen max.

Opmerkingen:
Tours worden standaard in Nederlands of Engels uitgevoerd.
Liever een andere startlocatie? laat het ons weten via het contactformulier of bel ons.
Andere talen zijn op verzoek mogelijk. (Duits, Frans, Spaans Italiaans, Russisch etc)
Geschikt voor rolstoelgebruikers.
Voor een op maat samengesteld programma kunt u ons bellen of mailen.
Uitbreiding met koffiepauze, lunch, een borrel of diner etc. is mogelijk.